Magyar English Romeno
 
 
 
 

Bemutatkozás

Növényeink termékeink

Hírek,akciók

Fotóalbum

Elérhetőség

 
 

Széles kertészeti, dísznövény és kerámia termék kínálat


Kosárban:
0 tétel
0 Ft ,-

Hogyan vásárolhat webáruházunkban?
Gyakran ismételt kérdések
 
Dísznövény és kertészeti áraink
 
 
Kertészetünk elnyerte a kiváló áruda címet
Virtuális séta a kertészetben
 
 
Bankkártyás fizetés
 
 
 
Feliratkozom a hírlevélre
Elfogadom az Adatvédelmi Nyilatkozatot
 
/Vendegkonyv-Oldaltad_ajax

Rózsák

A változatos rózsa

A rózsák az északi félteke mérsékelt övének növényei. Rengeteg faja ismert, amik könnyen kereszteződnek egymással. Rendkívüli változatosságot mutatnak mind színben, mind formában. Legfontosabb csoportjai a vad fajok, középkori rózsák és kerti vagy nemes rózsák.

Rózsanemesítés

Sok ezer éves hagyományra tekint vissza a rózsák nemesítése. Magról szaporítják a vad fajokat, melyeket alanyként használnak fel a későbbi nemesítés során.
Igen népszerűek a parkrózsák és teahibridek. Az előbbiek 50-90 cm magasságig nőnek, egy száron több virágot is hoznak és nyár közepétől folyamatosan virágoznak a fagyok beálltáig. A tearózsák nagyobb méretűek, akár a 1,5 méteres magasságot is elérhetik. Virágai nagyok, alkalmasak vágott virágnak és már május végétől nyílnak.
A kúszó vagy futórózsák kisebb virágúak, de többször is virágozhatnak. 3-4 m magasra is felkúszik, de önállóan nem tudnak kapaszkodni, ezért valamilyen támrendszer felállítása szükséges.

Rózsa ültetése, gondozása

A rózsákat ültethetjük csoportosan, rózsaágyba vagy szoliter növényként, mindenképpen a kertünk dísze lesz. Virágzás után vágjuk vissza a hajtásokat, így folyamatosan újabb virágot fog hozni.
Száraz időben többet öntözzük, ha lehet, a délelőtti órákban. A rózsa igen tápanyagigényes, legalább évente, kétévente trágyázzuk.

Rózsák
 
 
Rózsák
 
 
Rózsák
 
 
Rózsák
 
Rózsák
 
 
Rózsák
 
 
Rózsák
 
 


 
 

 
Bemutatkozás | Növényeink termékeink | Hírek,akciók | Fotóalbum | Elérhetőség
Rózsák, Pálmafélék, Örökzöldek, Gyümölcsfák, Gyepszőnyeg, Formanövények, Fenyőfélék, Évelők, Egynyáriak, Díszfüvek, Díszfák, Cserjék, Cserepek, kiegészítők, Citrusfélék, Bonsaiok, TERMÉKFOTÓK
2730 Albertirsa, Bicskei út, 52. szám; (E60 4-es főút 52-ES km); Tel: 0620 5989900; Fax: +36 53999295
e-mail: info@lavandart.hu lavandart@lavandart.hu
  2010 Lavandart KFT